Kızkalesinde Turizmciler 7 Bin Depremzedeyi Ağırlıyor

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.02.2023 - 00:00, Güncelleme: 23.02.2023 - 00:00 1771+ kez okundu.
 

Kızkalesinde Turizmciler 7 Bin Depremzedeyi Ağırlıyor

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen depremlerde Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi mahallesinde turizmciler 7 bin depremzedeyi misafir ettiği bildirildi.
UNESCO tarafından Dünya Geçici miras Listesinde yer alan ve Doğu Akdeniz’in önemli turizm merkezlerinden Kızkalesi Mahallesi muhtarı Ahmet Murat Kale yaptığı açıklamada bulundu. Kale, ‘’Depremin olduğu 6 Şubattan bu yana mahallemizde bulunan 60 adet otel, motel, pansiyon ve ikinci konutlarda yaklaşık 7 bin kişiyi misafir etmenin yanında yemek ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Turizmcilerimiz depremzede kardeşlerimizi misafir etmeye devam ediyoruz. Normal zamanda tatil için gelen insanlarımız şimdi depremden dolayı sığınmak için geliyor. Önce insan olduğumuzdan dolayı gelenlerin başımız üstünde yeri var’’ dedi. Hatay Antakya’dan Kızkalesi’ne gelen depremzedelerden Kudret Doğru, depremin verdiği stresi üzerinden atabilmek için balık tutmaya çalıştığını söyledi. Yaşadıkları 7.7, 7.6 ve 6.4 ile 5.8 şiddetindeki depremlerin anlatılacak gibi olmadığını ifade eden Doğru, ‘’Antakya denen bir merkez ilçe kalmadı. Hasarlı olan binalar da son 6.4 şiddetindeki depremle yerle bir oldu. Biz ailemizle kurtulduk ve Kızkalesi’ne geldik. Depremin verdiği tahribattan biraz olsun kurtulmak için misinamızı alıp balık tutmaya çalışıyorum’’ şeklinde konuştu. Adana da daha önce 1998 yılında ve 6 Şubat 2023 yılında iki deprem yaşadığını kaydeden Abdullah Şavli ‘’Adana’nın Çukurova İlçesi Kenan Evren Bulvarı üzerinde oturuyorduk. 18 Şubatta meydana gelen 6.4 ve 5.8 şiddetindeki depremler sonrası ailemle birlikte Kızkalesi’ne geldik. Sağ olsun devletimiz bize bakıyor. 7.7 şiddetindeki depremde evler yıkılınca artçı depremlerde insanlar binalara giremez oldu. Birçok bölgeye kurulan çadırları da toplanmıştı. Böyle olacağını kimse tahmin etmemişti. Mecburen Adana’dan çıktık ve Kızkalesi’ne geldik. Kanepede otururken hala sallandığımızı hissediyoruz ve üzerimizden atamadık. Ben de oltamı alıp kendimi deniz kenarına attım. Depremin verdiği sıkıntı ve stresi üzerimden atmaya çalışıyorum’’ şeklinde konuştu. Kızkalesi sahilinde çocuklar ailelerinin denetiminde oynarken kimi depremzedeler ise balık tutmaya, kimileri de sahilde yürüyüş yapıyor.
Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen depremlerde Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi mahallesinde turizmciler 7 bin depremzedeyi misafir ettiği bildirildi.

UNESCO tarafından Dünya Geçici miras Listesinde yer alan ve Doğu Akdeniz’in önemli turizm merkezlerinden Kızkalesi Mahallesi muhtarı Ahmet Murat Kale yaptığı açıklamada bulundu.

Kale, ‘’Depremin olduğu 6 Şubattan bu yana mahallemizde bulunan 60 adet otel, motel, pansiyon ve ikinci konutlarda yaklaşık 7 bin kişiyi misafir etmenin yanında yemek ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Turizmcilerimiz depremzede kardeşlerimizi misafir etmeye devam ediyoruz. Normal zamanda tatil için gelen insanlarımız şimdi depremden dolayı sığınmak için geliyor. Önce insan olduğumuzdan dolayı gelenlerin başımız üstünde yeri var’’ dedi.

Hatay Antakya’dan Kızkalesi’ne gelen depremzedelerden Kudret Doğru, depremin verdiği stresi üzerinden atabilmek için balık tutmaya çalıştığını söyledi.

Yaşadıkları 7.7, 7.6 ve 6.4 ile 5.8 şiddetindeki depremlerin anlatılacak gibi olmadığını ifade eden Doğru, ‘’Antakya denen bir merkez ilçe kalmadı. Hasarlı olan binalar da son 6.4 şiddetindeki depremle yerle bir oldu. Biz ailemizle kurtulduk ve Kızkalesi’ne geldik. Depremin verdiği tahribattan biraz olsun kurtulmak için misinamızı alıp balık tutmaya çalışıyorum’’ şeklinde konuştu.

Adana da daha önce 1998 yılında ve 6 Şubat 2023 yılında iki deprem yaşadığını kaydeden Abdullah Şavli ‘’Adana’nın Çukurova İlçesi Kenan Evren Bulvarı üzerinde oturuyorduk. 18 Şubatta meydana gelen 6.4 ve 5.8 şiddetindeki depremler sonrası ailemle birlikte Kızkalesi’ne geldik. Sağ olsun devletimiz bize bakıyor. 7.7 şiddetindeki depremde evler yıkılınca artçı depremlerde insanlar binalara giremez oldu. Birçok bölgeye kurulan çadırları da toplanmıştı. Böyle olacağını kimse tahmin etmemişti. Mecburen Adana’dan çıktık ve Kızkalesi’ne geldik. Kanepede otururken hala sallandığımızı hissediyoruz ve üzerimizden atamadık. Ben de oltamı alıp kendimi deniz kenarına attım. Depremin verdiği sıkıntı ve stresi üzerimden atmaya çalışıyorum’’ şeklinde konuştu.

Kızkalesi sahilinde çocuklar ailelerinin denetiminde oynarken kimi depremzedeler ise balık tutmaya, kimileri de sahilde yürüyüş yapıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erdemliajans.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.